Koncept Dobrého Fokusu nám představil vedoucí kavárny a zároveň pracovní terapeut pan Milan Kutina. Žáci se mimo jiné dozvěděli, že zde pracují lidé na různých úrovních duševního onemocnění a snaží se tak vrátit zpět do normálního života. Spolu s dalšími kolegy denně připravují ve vaňovské kuchyni či teplickém bistru vyhlášené moučníky, lehké saláty a francouzské quiche. Za podpory pracovních terapeutů obsluhují v kavárnách, bistrech, prodejnách, na stáncích a rautech. Naše žáky také zaujalo, že jsou zde uplatňovány trendy moderní přípravy pokrmů za použití čerstvých, převážně regionálních surovin a při přípravě pokrmů se nepoužívají žádná umělá dochucovadla či konzervanty. Žáky tento koncept natolik zaujal, že nabídli svou pomoc při pořádání gastronomických akcí.
Nahrávám data...
Copyright © 2013 - 2024 | Střední škola obchodu, řemesel, služeb a Základní škola &   Vitalex Computers s.r.o. - Tvroba školních webů | Prohlášení o přísupnosti | Cookies