Kurz BARISTA JUNIOR
Ve dnech 9. 11. – 10. 11. 2017 proběhl ve cvičné restauraci Vzdělávacího střediska Keplerova základní kurz BARISTA JUNIOR určený pro žáky gastronomických oborů. Obsahem kurzu bylo seznámení s technikou přípravy kávy espresso a cappuccino s využitím profesionálních dvoupákových kávovarů a profesionálních mlýnků kávy. Během teoretické části získali žáci základní informace týkající se kávy, pražení kávy, historie a současnosti oboru barista a další důležité informace, které by měli o kávovém světě vědět. Základní kurz BARISTA JUNIOR je doporučen Českou barmanskou asociací mj. jako základní odborná příprava pro soutěže Mistr kávy. Žáci obdrželi praktickou příručku „BARISTA“ se všemi potřebnými informacemi a radami. Všichni žáci úspěšně zakončili zajímavý kurz teoretickými a praktickými zkouškami a získali velmi žádaný certifikát BARISTA JUNIOR. Kurz vedl pan Tomáš Zahradil, certifikovaný vedoucí sekce Mistr Kávy z České barmanská asociace.
15. 11. 2017 Dr. Erban, zástupce ředitele
Nahrávám data...
Copyright © 2013 - 2024 | Střední škola obchodu, řemesel, služeb a Základní škola &   Vitalex Computers s.r.o. - Tvroba školních webů | Prohlášení o přísupnosti | Cookies