Zúčastnilo se celkem 14 žáků z různých oborů. Kurz byl zaměřen na přípravu ovoce před hostem a flambování. Žáci přistupovali k nacvičování dovedností se zájmem a projevili svou zručnost, která je vysoce odborná a také ceněná. Vyžaduje znalosti druhé profese, kdy číšník musí ovládat některá pravidla přípravy pokrmů a kuchař některá pravidla servisu.
Žáci se naučili odborně připravit pracoviště potřebným inventářem a zařízením, jako je např. keridon či flambovací vozík. Před samotným flambováním si žáci nacvičili okrajování a porcování ovoce před hostem, a to pouze za použití dranžíravacího a překládacího příboru. Následovalo školení o bezpečném flambování a poté si každý žák vyzkoušel tento efektivní způsob úpravy pokrmů pomocí hořícího alkoholu.
Bc. Pavlína Urychová
Copyright © 2013 - 2024 | Střední škola obchodu, řemesel, služeb a Základní škola &   Vitalex Computers s.r.o. - Tvroba školních webů | Prohlášení o přísupnosti | Cookies